Ontdek de waterkracht van de 21ste eeuw
Vergeten waterkracht herontdekt: Plan voor elektriciteit uit nieuwe watermolens ... Lees verder
EQA-Projects winnaar Waterinnovatieprijs 2017! ... Lees verder
Visveiligheid hoog in het vaandel ... Lees verder
Klimaatverandering vraagt om innovatie ... Lees verder
Gemaal Quarles Ufford voorzien van EQA-Box installatie ... Lees verder
Waterschap Rivierenland haalt meer energie uit water ... Lees verder
ThemaTafel Waterkracht bezoekt EQA-Stuw Ommeren ... Lees verder
Werkzaamheden energieneutraal gemaal Den Doolhof gestart ... Lees verder
EQA-Stuw behaalt oorkonde bij Nederlandse waterinnovatie prijs 2016 bij Unie van Waterschappen ... Lees verder

De EQA-Box

eqa golf

Eenvoudige 'klik-aan' waterdynamo

De EQA-Box is een oplossing om bij bestaande stuwen, rioolwaterzuiveringen, sluizen en in/uitlaatkokers eenvoudig duurzame energie op te wekken. Overal waar stromend water of vallend water aanwezig is, kan in een handomdraai met de EQA-Box rendabele duurzame energie worden opgewekt.

Tevens kan de EQA-Box worden gekoppeld aan bestaande besturingssystemen en kan de installatie worden uitgebreid naar automatisch duurzaam watermangement zoals met de EQA-Stuw.

De EQA-Box bezit uit een "Redbox" als technische ruimte welke de elektrische installatie kan aansturen en gegevens communiceerd met de beheerder. Ook is een camera gemonteerd om zijn waterrad en omgeving te inspecteren.

 

Een EQA-Box is....

Duurzaam

Ecologisch

Smart

De EQA-Box wekt schone duurzame energie op, welke uw organisatie helpt om milieudoestellingen met betrekking tot duurzame energie te behalen.

De EQA-Box is een plug&play waterkrachtcentrale, die overal eenvoudig rendabele duurzame  energie opwekt, waardoor duurzame energie uit waterkracht voor iedereen toegankelijker is geworden.

Bij de bouw worden hergebruikte kunststoffen gebruikt om zo tot een verdere co2 reductie te komen, als toevoeging aan de circulaïre economie.

De EQA-Box is uitgerust met een laagtoerig EQA-Waterrad. Uit geruime periode van monitoring is naar voren gekomen dat geen enkele vis is beschadigd of overleden is en mag het systeem zich visveilig noemen, door de vorm van de schoep, visglijbaan van het waterrad.

Als optie is er de mogelijkheid om een gepatendeerde visglijbaan aan het systeem toe te voegen.

De EQA-Box kan optioneel volledig autonoom diverse real-time watermetingen verrichten, welke met de peilbeheerder worden gecommuniceerd. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige waterbuffercapaciteit in de watergang, zodat het 'slim malen' effect ontstaat.

Het systeem kan op verzoek real-time data en camerabeelden van het watersysteem volledig draadloos verzenden, en kan aan elk bestaand systeem gekoppeld worden.

Meer weten?
Wij vertellen u graag alle mogelijkheden persoonlijk!