Ontdek de waterkracht van de 21ste eeuw
Vergeten waterkracht herontdekt: Plan voor elektriciteit uit nieuwe watermolens ... Lees verder
EQA-Projects winnaar Waterinnovatieprijs 2017! ... Lees verder
Visveiligheid hoog in het vaandel ... Lees verder
Klimaatverandering vraagt om innovatie ... Lees verder
Gemaal Quarles Ufford voorzien van EQA-Box installatie ... Lees verder
Waterschap Rivierenland haalt meer energie uit water ... Lees verder
ThemaTafel Waterkracht bezoekt EQA-Stuw Ommeren ... Lees verder
Werkzaamheden energieneutraal gemaal Den Doolhof gestart ... Lees verder
EQA-Stuw behaalt oorkonde bij Nederlandse waterinnovatie prijs 2016 bij Unie van Waterschappen ... Lees verder

De EQA - River

eqa golf

Door onze rivieren stroomt water constant met een relatief lage snelheid richting zee. Hieruit valt veel kracht te halen. Uit diverse onderzoeken en rapporten is naar voren gekomen dat een derde van de wereldwijde energieconsumptie kan worden gewonnen uit waterkracht.

EQA-Projects heeft daarom de EQA - River ontwikkeld, een drijvende waterkrachtinstallatie om energie te gaan opwekken met de kracht van stromend water. Dit beperkt zich niet alleen tot rivieren en beken, maar ook bij bestaande objecten als kribben en brugpijlers kunnen hoge rendementen behaald worden met een EQA - River installatie. De EQA - River is door zijn lichtgewicht bouw en automatische niveauregeling bij uitstek geschikt om grote hoeveelheden schone energie te gaan leveren op plekken waar dit tot nu toe niet mogelijk was.

Door de constant aanwezige stroming van het water te benutten kan altijd energie geproduceerd worden, ook als de zon niet schijnt en de wind niet waait. Daarom is de EQA-River dus bij uitstek geschikt om als aanvulling te worden gebruikt voor overige vormen van duurzame energie.

Een EQA-River is....

Duurzaam & voordelig

Ecologisch & esthetisch

Smart

De EQA-River wekt schone energie uit de kracht van bewegend water. Door de stroomsnelheden in onze rivieren te benutten kunnen hoge energieopbrengsten behaald worden.

Een EQA-River is dus bij uitstek geschikt om energie te leveren op plekken waar dit tot nu toe moeilijk te realiseren was, en om milieudoelstellingen met betrekking tot duurzame energieproductie te kunnen realiseren.

Door de hoge energieopbrengsten van een EQA-River installatie wekt de installatie zeer voordelige duurzame energie op.

 

Een EQA-River installatie zal de in het water aanwezige visstand minimaal belasten door het laagtoerige, visveilige rad, welke met de stroming meedraait. Geringe geluidsproductie zodat natuurgebieden niet verstoord worden.

Door het inpassen bij bestaande objecten zal geen horizonvervuiling optreden. Ook is een EQA-River installatie volledig aan te passen naar elk gewenst type esthetica.

Bijna volledig gemaakt van hergebruikte kunststoffen, welke een bijdrage levert aan de verwijdering van de plastic soep op onze zeeën.

 

Met zelfbekrachtige meetapperatuur is EQA-River in staat om real-time waterkwaliteitsmetingen verrichten en verzenden naar de beheerder, zoals:

  • Stroomsnelheid
  • Helderheid
  • Waterpeil
  • Watertemperatuur

Met deze gegevens zal de EQA-River kunnen bijdragen aan een 'Smart-River' systeem.

Aan de hand van het wateraanbod, energiebehoefte en/of calamiteiten kan de EQA-River automatisch uit het water omhoog of omlaag gepompt worden.

 

Meer weten?
Wij vertellen u graag alle mogelijkheden persoonlijk!